Optimizare cu Yoast SEO

0

Optimizare seo cu Yoast SEO. Optimizarea paginilor web reprezinta cel mai important aspect al unui website realizat in mod corespunzator. Indiferent de tipul platformei pe care o vom folosi in crearea site-ului nostru vom acorda o deosebita atentie optimizarii SEO corespunzatoare.

Prescurtarea SEO provine din limba engleză: Search Engine Optimization.
Cand vorbim de motoare de căutare, cel puțin în România, ne referim mai ales la google intrucat este probabil cel mai folosit in acest moment.

In cadrul acestui articol vom face referire la plugin-ul Yoast SEO, plugin disponibil in mod gratuit pentru platforma WordPress.
Inainte de a porni la drum, stabilește pe ce expresii vrei să faci SEO si verifică în keyword planner ce volum de interogări ai pe expresia sau expresiile respective.
Cum optimizam un site cu Yoast SEO?

Optimizare seo impreuna cu Yoast SEO

Primul pas il reprezinta instalarea plugin-ul Yoast SEO pe site-ul tau WordPress.
Dupa ce vom instala plugin-ul vom trece la crearea de continut pentru site-ul nostru astfel incat sa urmarim cu atentie si cea ce ne intereseaza in domeniul nostru de activitate.

Exemplu cum apare analiza Yoast SEO!
optimizare yoast seo
Optimizeaza titlul articolului

Odată ce ai decis să targetezi un cuvânt cheie sau o expresie aceatea trebuie să apară în titlul articolului tău in mod obligatoriu. Folosirea cuvantului cheie pentru articolul tau in titlu devine esentiala pentru rezultate optime.
Optimizarea linkurilor
Linkul paginii trebuie să fie exact cuvântul cheie.

Optimizarea metadescrierilor

Adauga o descriere pentru articolul tau folosind cuvintele cheie din titlu si link astfel incat sa ai o legatura stransa cu, continutul articolului.
Optimizarea introducerii și a conținutului

Cuvantul cheie obligatoriu in fata.
Nu folosi in mod exagerat cuvantul cheie in articolul tau.
Optimizarea titlurilor și a subtitlurilor (headings)

In mod obligatoriu vom folosii opțiune de heading 1, 2, 3, sau 4. Aceste titluri din articol va ajuta utilizatorii sa inteleaga structura articolului si implicit va ajuta si motorul de cautare sa inteleaga articolul tau.

Optimizarea imaginilor

Foloseste imagini comprimate pentru a nu solicita serverul.
Nu uita să adaugi alt text (text alternativ) care să conțină cuvântul cheie cel puțin pe una dintre poze.
Insereaza linkuri interne si externe

Este recomandat să inserezi minim unul două linkuri către alt conținut de pe siteul tău tău (inbound link) și unul tău către un site extern.
Optimizarea articolului cu Yoast SEO

Configurat corect Yoast SEO te poate ajuta pentru optimizarea corecta a articoleleor pe cuvintele cheie dorite.
Optimizarea SEO nu se opreste aici ci devine mult mai complexa odata cu analiza paginilor web, vitezei de incarcare a paginii protocoale de securitate plus multe alte lucruri interesante si necesare pentru o pozitie fruntase pe Google.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata